REKLAM

Plovdiv Belediye Başkanı Zdravko Dimirov GERB partisi üyeliğinden istifa etti

🔺 Plovdiv Belediye Başkanı Zdravko Dimirov GERB partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı

Plovdiv Belediye Başkanı Zdravko Dimirov, düzenlediği basın toplantısında GERB partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. İki gün öncei, parti lideri Boyko Borisov belediye başkanın istifasını istemişti.


Zdravko Dimitrov, belediye başkanlığı görevinden istifa etmesi seçmenler tarafından "ihanet" olarak yorumlanacağını, çünkü belediyenin şu anda 500 milyon levalık projeler yürüttüğünü ve bunların tamamlanması gerektiğini söyledi.


Boyko Borisov'un belediyenin Plovdiv'deki iki futbol takımına ait stadyumunun inşaatının bitirmesine hız kazandırması gerektiğini, aksi takdirde ''istifa etmeye hazırlansın'' demişti. Belediye Başkanı Dimiyrov ise belediye bütçesinin stadyumların inşaatı için yetersiz olduğunu aktararak, görev süresince daha önemli olan okul, kreş, sokak gibi inşatların yapılması üzerinde durduklarını belirtti.


Önceki Belediye Başkanı İvan Totev'in döneminde usulüne uygun olmayacak şekilde yerine getirilen su arıtma tesisi ihalesi nedeniyle belediyenin 17 milyon leva tutarında bir mali yaptırıma maruz kaldığını ve şu anda bu miktarı azaltmak için çaba ettiğini söyledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓